Monday, April 26, 2010

wiping the slate clean

keputusan ini dibuat kerana saya rasa ada perkara-perkara yang lebih berfaedah yang saya boleh kongsi di sini, yang lebih baik dari writing whinings saya.

setelah hampir 3 tahun berpussy footing, elok saja saya buat keputusan ini.

saya akan cuba berblog dalam bahasa melayu walau pun che nah kata plastik sebab lebih baik jika lebih ramai dapat berkongsi apa yg saya nak cerita.

setelah merujuk kepada wisemen aka muni dan wantananmera, mereka nasihatkan saya agar cerita2 lama saya disimpan saja di lipatan sejarah (wow! bahasa saya) kerana .....(sila isi tempat kosong)

kata si gadis manis yg tolong memadam "Dr, elok buat buku ni" ha ha rina, mmg saya naaaak sangat buku tapi bukan buku merapuing.

saya dah bersedia nak berkongsi bab baru dalam hidup saya, would you join me? i've enjoyed yr company so much. friends acquired through blogging are the best thing that came out of this activity.

11 Comments:

Blogger jorazak said...

atenah
hi, hi muka buku?

8:34 AM  
Blogger atenah said...

ha ha en jo razak dapat hadiah no 1, nak kasi apa ya?

muka buku ada gak, tapi mediumnya berbezakan?

8:42 AM  
Anonymous 1versimelayu said...

saya setuju kakak.

pemilihan masanya amat tepat dan sesuai.

semoga khalayak dapat memanfaatkan sebaiknya perubahan ini.

semoga terus berjaya.

7:41 AM  
Anonymous Anonymous said...

Wah, rugi tak jumpa kak - sure banyak menda boleh cerita lanjut ni hahaha..
Saya mendoakan kejayaan anda untuk menggunakan bahasa Malaysia sepenuhnya, tak mo rojak campur2 macam saya ni. Semoga maksud & niat yg murni itu akan tercapai insyaAllah! -rad

7:06 PM  
Blogger inahornaw said...

salam kak tenah..dah lama saya nak add kak tenah tp tak tau mcm mana..tlg la add saya kat fb: emel inahornaw@yahoo.com. dah lama nak kenal kak tenah dgn lebih dlm..saya pun dlm bidang penddikan jg. tp cg sk ren bukan pensyarah mcm akak...your writing really inspires me - my blog:http://whateveritatakes.blogspot.com/

8:15 AM  
Blogger Ailin in Stockholm said...

Kak10!

Sungguh bangga saya, membaca belog Kak10 dalam bahasa ibonda. Tetapi, akhirnya, terkandas juga.....

Insya Allah.....

4:27 AM  
Blogger atenah said...

1: mmg dah lama kan nak berubah, tapi nak wipe 5 yrs of blogging from the slate took time :)

rad: jd kenduri tak? vah vah soalan skandalous nih! he he

ani: jap gi akak email ye.

ailin: yr blog kunci segala, susah nak terombosinya (ha ha how's that for a Bahasa Melayu word?)

10:21 PM  
Blogger munirah hayati said...

alamak!!!! dah delete semua ke?!! i didn't think u want to do it so fast, and erkk..you can la save the old jottings, save it under a different url then put la a password. then u can blog here using your real identity!!

that's what i did with my merapuing..ayoyo achoo amma..
tapi if it's done tak apalah..friends who read your old stuff won't be as easily erased from existence :D

4:28 AM  
Blogger Royal Jester said...

fuh.nasib baik dah baca semua.kita pun ingat bagus jugak if delete posts lama2 yg dah tak relevant esp the ones yg menyedihkan.buat apa ingat lagi kan..dah kat mukabuku?kita pun..nak baca la...nanti kita email ya.mintak la ingat..nak add tak tau ur username.ee..perasan kan kita ni.entah2 kak 10 taknak add pun.sob sob

5:40 PM  
Anonymous Anonymous said...

Kak Tenah,

Terus menulis dan saya akan terus mengunjung.

Arc

10:35 PM  
Anonymous Anonymous said...

arc: dah jadi silent reader ye? tx for the support

pu3: haah cam na ye nak add u kat fb? my yahoomail dah berkurun tak buka, tak sempat

1& muni: ni ikut advice u 2 ni :)

-atn

8:16 AM  

Post a Comment

<< Home